Csülkös babgulyás bográcsban
Így rövidítsd le a főzési időt
Állítsd fel végre a hónapok óta mellőzött bográcsodat, és készíts benne csülkös babgulyást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bográcsozáshoz mindenki ért, és mindenki máshogy csinálja. Az azonban vitathatatlan, hogy az így készített ételek ízletesebbek, mint ha a tűzhelyen főzted volna őket. A szabadtéri szezon megunhatatlan kedvence a babgulyás bográcsban. Ha követed ezt a receptet, biztosan nem fogsz mellé.

Babgulyás bográcsban

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg füstölt csülök
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg száraz- vagy fejtett bab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsír
  • 3 sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 fehérrépa
  • 2 dkg pirospaprika
  • babérlevél
  • bors
  • köménymag
  • csipetke
Recept idők

Elkészítés:

Előző este a babot és a húsokat áztasd annyi hideg vízbe, amennyi ellepi őket. Ha erről elfeledkezel, sokkal hosszabb lesz a főzési idő. Másnap gyújts tüzet. Ha megfelelően ég, tégy a bográcsba négy evőkanál zsírt, és párold meg az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a fűszerpaprikát és a paprikát, nyomd hozzá a fokhagymát. Néhány perc múlva következhet a kockákra vagy kisebb darabokra vágott hús. Pirítsd fehéredésig, majd 10-15 perc múlva öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. Főzd közepes lángon.

Egy óra múlva tedd hozzá a babot is, és engedd fel vízzel a kívánt mennyiségre. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet és a köményt. Főzd még egy órát. Ha már majdnem puha a hús és a bab, dobd hozzá a kockákra vágott krumplit és a feldarabolt zöldségeket. Amikor minden kész, a csipetkét is tedd bele. Főzd még tíz percig, és szedheted is a tányérokba a gőzölgő babgulyást. 

Ezt is szeretjük