Sűrű, laktató babfőzelék, ami után megnyalod az összes ujjadat
A babfőzelék akkor igazán ütős, ha füstölt hús is van benne.

Sűrű, laktató babfőzelék, ami után megnyalod az összes ujjadat
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a régi, klasszikus babfőzeléket szereted, akkor ezt a receptet kell kipróbálnod. A tarja, az oldalas, esetleg a csülök is finomabbá teszi. Ha tartasz attól, hogy a babtól felpuffadsz, szórj a főzőlébe késhegynyi szódabikarbónát. Igazán laktató, így bőven elég mellé egy szelet friss kenyér vagy pogácsa. 

Babfőzelék receptje

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 60 dkg füstölt hús
  • 50 dkg bab
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot válogasd át, mosd meg, és áztasd be főzés előtti este. A füstölt húst is öblítsd le, és a babbal együtt rakd egy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi jócskán ellepi. Kezdd főzni, közben tedd hozzá a vöröshagymát, a babérlevelet és a borsot. A füstölt hús miatt, ha szükséges, a sót csak a végén dobd hozzá.  
 

Ha a hús és a bab is puha, készítsd el a rántást. Szórd a lisztet az olajhoz, kevergetve pirítsd meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Húzd le a tűzről, majd mehet hozzá a pirospaprika. Engedd fel hideg vízzel, keverd csomómentesre, majd csorgasd a forrásban lévő léhez. Rottyantsd össze 10 perc alatt. Tejföllel tálalva az igazi. 

Ezt is szeretjük