Sűrű, babéros krumplifőzelék, amit a gyerekek is örömmel megesznek
Ha csak valami egyszerű, gyors, melengető ételre vágysz, vedd számításba a babéros krumplifőzeléket!

Sűrű, babéros krumplifőzelék, amit a gyerekek is örömmel megesznek
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Makulátlan marad a fehér edzőcipő, ha így tisztítod: nem szürkül be a szezon végére »

Ráncfeltöltés és ajaknagyobbítás szépen: 5 dolog, amit a töltőanyagokról tudni kell »

5 nő a divat világából, aki 60 felett is bitang jól néz ki: pedig nem modellek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olcsó, mégis kedvelt fogás, amit a legtöbb gyerek unszolás nélkül is megeszik. A krumplifőzeléket nem tart tovább elkészíteni, mint egy krémlevest. Kedvenc feltéteddel tálalva igazán laktató. A habarásnál a legfontosabb a hőkiegyenlítődés. Biztosan tökéletes lesz, ha néhány evőkanál forró főzőlével kevered csomómentesre a tejfölt és a lisztet. 

Babéros krumplifőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 4 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, és vágd vékony karikákra vagy kockázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg, rakd hozzá a krumplit, és süsd át kevergetve egy-két perc alatt. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Rakd hozzá a babérlevelet, és kis lángon főzd meg 15-20 perc alatt.
 

Amikor a krumpli már puha, készítsd el a habarást. A tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá három-öt evőkanál főzőlevet, és szép lassan öntsd a krumplihoz. Közben folyamatosan kavargasd. Várd meg, míg újra felforr a főzelék, és már tálalhatod is. Kínálj hozzá feltétként virslit, kolbászt vagy fasírtot.

Ezt is szeretjük