Az eredeti Eszterházy-torta receptje

Isteni diós-vajas süteményről van szó, ami minden cukrászdában ott van, de otthon is elkészítheted, ha van egy kis időd.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Eszterházy-torta a grófról kapta a nevét, de először nem Magyarországon, hanem Ausztriában készítették el. A diós, krémes csoda kötelező minden cukrászdában.

Kétféle változata létezik, vajas és tejszínes krémmel töltve, mi most az eredeti vajas változatot mutatjuk be.

Eszterházy-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt kávé
  • 1 kiskanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fekete kávé

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.

A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.

Képünk és leadképünk a Prima Cukrászda oldaláról származik, nézz körül a honlapjukon, mert sok más finom süteményt is találsz.

Ezt is szeretjük