Selymes salátaöntet majonéz nélkül: az avokádós, lime-os dressing sokkal egészségesebb
Egy különleges, frissítő öntettől a saláták ízletesebbek lesznek. Az avokádós, lime-os dressingben nincs semmilyen ízfokozó.

avokados-lime-os-dressing
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a zöldségszezon, így finomabbnál finomabb salátákat készíthetsz. Sokat dob rajtuk egy ízekben gazdag öntet. A boltiban általában tartósítószer és ízfokozó is található. Így sokkal jobb, ha saját magad készíted el, ráadásul percek alatt összeállítod. Az avokádós-lime-os dressing igazi különlegesség. 

Avokádós, lime-os dressing

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db lime
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál joghurt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót pucold meg, vágd kisebb darabokra, és tedd aprítógépbe. Öntsd hozzá az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát, a lime frissen facsart levét és a joghurtot. Ízesítsd sóval, borssal. Rakj hozzá egy-két evőkanál vizet, attól függően, hogy mennyire szereted sűrűn.

Dolgozd krémesre az aprítógépben. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, esetleg lazítsd vízzel. Keverd hozzá az aprított petrezselymet is. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. A maradékot rakd át jól záródó üvegbe, a hűtőben több napig eláll. 
A mézes-mustáros öntet is nagyon finom. Jó, ha ezt a receptet ismered. 

Ezt is szeretjük