Könnyű avokádókrém pár perc alatt: ezekkel a fűszerekkel lesz igazán finom
Nagyon egészséges, pikk-pakk elkészül, és isteni: az avokádókrém az egyik legjobb kence, főleg behűtve.

Ezt kend legközelebb a kenyeredre! Az avokádó tele van egészségünket és szépségünket támogató vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Krémesítve, fűszerezve fantasztikus. A guacamole, vagyis az avokádókrém a mexikóiak nagy kedvence. Akkor lesz igazán finom, ha puha, érett avokádót teszel bele. Ha szereted a koriandert, nehogy kihagyd belőle!
Avokádókrém
Hozzávalók
- 2 db avokádó
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál korianderzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- só
- bors
Elkészítés:
Az avokádókat mosd meg jól, vágd ketté, és távolítsd el a magokat. Kanalazd ki a héjából, és egy villával törd össze. Add hozzá az apróra vágott újhagymát, a pépesített fokhagymát, a koriandert, a citrom vagy a lime frissen facsart levét, ízesítsd sóval, borssal. Ha bírod a csípőset, a magoktól megszabadított chilit csak fokozatosan rakd hozzá.
Botmixerrel pépesítsd, majd kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Rögtön tálalhatod, de még jobb, ha fóliával lefedve a hűtőbe teszed egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Péksüteménnyel, pirítóssal vagy tortilla mellé kínáld.
A friss zöldborsó is isteni pépesítve, fűszerezve, kenceként tálalva.