Könnyű avokádókrém pár perc alatt: ezekkel a fűszerekkel lesz igazán finom
Nagyon egészséges, pikk-pakk elkészül, és isteni: az avokádókrém az egyik legjobb kence, főleg behűtve.

- 3 könnyed, ultranőies szett Katalin hercegné gardróbjából: egyszerű darabokból te is megvalósíthatod ezeket az összeállításokat »
- Ha tengerparton nyaralsz, ezt nem árt tudni: így hat a bőrre és a hajra a sós víz »
- Felháborodást keltett azzal, hogy kilátszott a térde: a 79 éves Jean Shrimpton szupermodellként lett híres »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
Ezt kend legközelebb a kenyeredre! Az avokádó tele van egészségünket és szépségünket támogató vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Krémesítve, fűszerezve fantasztikus. A guacamole, vagyis az avokádókrém a mexikóiak nagy kedvence. Akkor lesz igazán finom, ha puha, érett avokádót teszel bele. Ha szereted a koriandert, nehogy kihagyd belőle!
Avokádókrém
Hozzávalók
- 2 db avokádó
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál korianderzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- só
- bors
Elkészítés:
Az avokádókat mosd meg jól, vágd ketté, és távolítsd el a magokat. Kanalazd ki a héjából, és egy villával törd össze. Add hozzá az apróra vágott újhagymát, a pépesített fokhagymát, a koriandert, a citrom vagy a lime frissen facsart levét, ízesítsd sóval, borssal. Ha bírod a csípőset, a magoktól megszabadított chilit csak fokozatosan rakd hozzá.
Botmixerrel pépesítsd, majd kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Rögtön tálalhatod, de még jobb, ha fóliával lefedve a hűtőbe teszed egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Péksüteménnyel, pirítóssal vagy tortilla mellé kínáld.
A friss zöldborsó is isteni pépesítve, fűszerezve, kenceként tálalva.
Még több recept