Aszalt szilvával töltött sertéskaraj sok fokhagymával: így igazán omlós lesz
Az édes és a sós ízek csodás kombinációt alkotnak az aszalt szilvával töltött sertéskarajban.

aszalt-szilvaval-toltott-sertes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak ünnepeken kínálj aszalt szilvával töltött karajt, hétvégi főfogásnak sem utolsó! Nincs vele sok macera, könnyű összeállítani, utána pedig csak felügyelni kell. A karajt fontos locsolgatni, hogy ne száradjon ki sütés közben. Ha szeretnéd, a krumplit is megsütheted mellette, így külön köret nem is szükséges hozzá.  

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 6 db fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1.5 dl vörösbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztasd a borba egy órára. A sertéskarajt nyisd szét, azaz vágd be egy éles késsel, de ne teljesen, és terítsd szét, mint egy könyvet. Dörzsöld be sóval, borssal, rozmaringgal, és a hús közepén helyezd el sorban a lecsepegtetett aszalt szilvákat. Tekerd fel, majd a húsba ejts kisebb mélyedéseket, és nyomkodd bele a fokhagymagerezdeket. A sertéskarajt fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze, esetleg kötözd össze. 

Rakd a sertést zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet, majd fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órát. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd még 15-20 percig.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes. 

Ezt is szeretjük