Aszalt szilvával töltött sertéskaraj sok fokhagymával: így igazán omlós lesz
Az édes és a sós ízek csodás kombinációt alkotnak az aszalt szilvával töltött sertéskarajban.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Ne csak ünnepeken kínálj aszalt szilvával töltött karajt, hétvégi főfogásnak sem utolsó! Nincs vele sok macera, könnyű összeállítani, utána pedig csak felügyelni kell. A karajt fontos locsolgatni, hogy ne száradjon ki sütés közben. Ha szeretnéd, a krumplit is megsütheted mellette, így külön köret nem is szükséges hozzá.
Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 20 dkg aszalt szilva
- 6 db fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1.5 dl vörösbor
- só
- bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztasd a borba egy órára. A sertéskarajt nyisd szét, azaz vágd be egy éles késsel, de ne teljesen, és terítsd szét, mint egy könyvet. Dörzsöld be sóval, borssal, rozmaringgal, és a hús közepén helyezd el sorban a lecsepegtetett aszalt szilvákat. Tekerd fel, majd a húsba ejts kisebb mélyedéseket, és nyomkodd bele a fokhagymagerezdeket. A sertéskarajt fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze, esetleg kötözd össze.
Rakd a sertést zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet, majd fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órát. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd még 15-20 percig.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Még több recept