Aszalt szilvával töltött sertéskaraj sok fokhagymával: így igazán omlós lesz
Az édes és a sós ízek csodás kombinációt alkotnak az aszalt szilvával töltött sertéskarajban.

- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ne csak ünnepeken kínálj aszalt szilvával töltött karajt, hétvégi főfogásnak sem utolsó! Nincs vele sok macera, könnyű összeállítani, utána pedig csak felügyelni kell. A karajt fontos locsolgatni, hogy ne száradjon ki sütés közben. Ha szeretnéd, a krumplit is megsütheted mellette, így külön köret nem is szükséges hozzá.
Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
Hozzávalók
- 80 dkg sertéskaraj
- 20 dkg aszalt szilva
- 6 db fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1.5 dl vörösbor
- só
- bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztasd a borba egy órára. A sertéskarajt nyisd szét, azaz vágd be egy éles késsel, de ne teljesen, és terítsd szét, mint egy könyvet. Dörzsöld be sóval, borssal, rozmaringgal, és a hús közepén helyezd el sorban a lecsepegtetett aszalt szilvákat. Tekerd fel, majd a húsba ejts kisebb mélyedéseket, és nyomkodd bele a fokhagymagerezdeket. A sertéskarajt fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze, esetleg kötözd össze.
Rakd a sertést zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet, majd fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órát. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd még 15-20 percig.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Még több recept