Aszalt szilvával töltött, fűszeres pulykamell: tökéletes karácsonyi főfogás
A töltött pulykamell az egyik legfinomabb karácsonyi főétel: próbáld ki vörösborba mártott aszalt szilvával is!


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A fűszeres pulykamell sajtos, pikáns aszalt szilvával a közepén igazán fejedelmi ünnepi lakoma, amit a látszattal ellentétben nem is bonyolult elkészíteni. A minden igényt kielégítő főfogásban az édes és a sós ízek csodás harmóniát alkotnak.
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg sajt
- 1 dl bor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztasd be a borba. A pulykamellet éles késsel vágd be, és nyisd szét, mint egy könyvet. Frissentartó fólia alatt óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd, kend meg zúzott fokhagymával.
A pulykamell közepén helyezd el sorban a lecsöpögtetett aszalt szilvát és a reszelt sajt felét. A húst óvatosan tekerd fel, tűzd meg fogvájóval, szórd meg a maradék sajttal, és 180 fokon süsd másfél-két órát. Ha könnyen beleszalad egy hústű, kiveheted a sütőből.
A pulykamell aszalt sárgabarackkal töltve is nagyon finom ebéd.
Még több recept