Aszalt szilvával töltött, fűszeres pulykamell: tökéletes karácsonyi főfogás
A töltött pulykamell az egyik legfinomabb karácsonyi főétel: próbáld ki vörösborba mártott aszalt szilvával is!

pulykamell-aszalt-szilvaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszeres pulykamell sajtos, pikáns aszalt szilvával a közepén igazán fejedelmi ünnepi lakoma, amit a látszattal ellentétben nem is bonyolult elkészíteni. A minden igényt kielégítő főfogásban az édes és a sós ízek csodás harmóniát alkotnak. 

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztasd be a borba. A pulykamellet éles késsel vágd be, és nyisd szét, mint egy könyvet. Frissentartó fólia alatt óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd, kend meg zúzott fokhagymával.

A pulykamell közepén helyezd el sorban a lecsöpögtetett aszalt szilvát és a reszelt sajt felét. A húst óvatosan tekerd fel, tűzd meg fogvájóval, szórd meg a maradék sajttal, és 180 fokon süsd másfél-két órát. Ha könnyen beleszalad egy hústű, kiveheted a sütőből.
A pulykamell aszalt sárgabarackkal töltve is nagyon finom ebéd.

Ezt is szeretjük