Aszalt szilvával töltött, fűszeres pulykamell: tökéletes karácsonyi főfogás
A töltött pulykamell az egyik legfinomabb karácsonyi főétel: próbáld ki vörösborba mártott aszalt szilvával is!
A fűszeres pulykamell sajtos, pikáns aszalt szilvával a közepén igazán fejedelmi ünnepi lakoma, amit a látszattal ellentétben nem is bonyolult elkészíteni. A minden igényt kielégítő főfogásban az édes és a sós ízek csodás harmóniát alkotnak.
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Hozzávalók
- 1 kg pulykamell
- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg sajt
- 1 dl bor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztasd be a borba. A pulykamellet éles késsel vágd be, és nyisd szét, mint egy könyvet. Frissentartó fólia alatt óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd, kend meg zúzott fokhagymával.
A pulykamell közepén helyezd el sorban a lecsöpögtetett aszalt szilvát és a reszelt sajt felét. A húst óvatosan tekerd fel, tűzd meg fogvájóval, szórd meg a maradék sajttal, és 180 fokon süsd másfél-két órát. Ha könnyen beleszalad egy hústű, kiveheted a sütőből.
A pulykamell aszalt sárgabarackkal töltve is nagyon finom ebéd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció