Ropogós ananászos leveles táska: pillanatok alatt kész a friss reggeli
A leveles tésztából készített ananászos táskát pillanatok alatt összedobhatod.

A ropogós ananászos táskák bolti leveles tésztából készülnek, és nagyon kevés munka van velük. Az édes gyümölcsöt még megkoronázza néhány csepp fahéjas méz is, teljessé varázsolva az élményt. Akár reggel is összedobhatod, így friss, ropogós péksütivel indíthatod a napot.
Ananászos leveles táska
Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 doboz daraboltananász-konzerv
- 1 csomag leveles tészta
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerd le. Ha fagyasztottat használsz, előbb olvaszd fel és nyújtsd ki. Vágj belőle hat egyforma négyzetet. A mézet melegítsd fel néhány másodperc alatt a mikróban, hogy folyékony legyen, keverd el a fahéjjal. Az ananászkonzervet csepegtesd le, és oszd el a négyzetek közepén. Csorgasd le a fahéjas mézzel. A tésztadarabok szélét vékonyan kend meg felvert tojással, hogy jobban tapadjon, és hajtsd fel háromszög alakúra. A tetejét is kend meg a tojással, és sorakoztasd fel a táskákat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokos sütőben 10 perc alatt süsd őket pirosra. Várd meg, amíg kicsit kihűl, mert a forró gyümölcs éget!
Almás karika leveles tésztából: a fahéjtól lesz ellenállhatatlan és illatos
A szuper puha, egyszerűen elkészíthető almakarikát a vajas leveles tészta teszi légiessé.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: koyjira / Getty Images
- péksütemény
- leveles tészta
- gyümölcsös sütemény
- gyümölcsös süti leveles tésztából
- ananász
- ananászkonzerv
- méz
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- szójaszósz
- húsételek