Ananászos fordított torta karamellszósszal: a tésztájába is kerül a gyümölcsből
Az ananászos fordított torta attól olyan szaftos, hogy az édes gyümölcsből a tésztájába is bőven kerül.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Az ananászos fordított torta az ízét a tésztájához adott pürésített gyümölcs és az édes-ragacsos karamellszósz adja meg. Ha igazán izgalmasra szeretnéd készíteni, az ananászkarikák közepébe egy-egy koktélcseresznyét is rejthetsz, de mivel azt nem könnyű beszerezni, anélkül is tökéletesen működni fog a süti.
Ananászos fordított torta karamellszósszal
Hozzávalók 12 szelethez
- 50 dkg ananászkonzerv (a gyümölcs súlya)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma és 1 evőkanál víz)
- 6 koktélcseresznye
A karamellszószhoz
- 20 dkg cukor
- 6 evőkanál víz
Elkészítés:
A karamellhez a cukrot tedd egy vastag aljú lábosba. Adj hozzá vizet, és kezdd el karamellizálni. A cukor először megolvad, utána megbarnul, ekkor vedd le a tűzről, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában.
Az ananászkonzervből vegyél ki hat karika gyümölcsöt, és helyezd őket a karamellöntetre. Ha használsz koktélcseresznyét, vágd félbe őket, és oszd el az ananászok körül. A konzerv levét tedd félre, mert még szükséged lesz rá.
A kimaradt gyümölcsöt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a rumot, majd szitáld bele a lisztet is, és keverj belőle sima tésztát. Öntsd rá a formában pihenő ananászokra, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki a formából, így a gyümölcs kerül a tetejére. Ha úgy érzed, kiszáradt, locsolj rá az ananász félretett levéből.
A sütőben sült ananász egyszerre édes, csípős és fűszeres: ellenállhatatlan téli édesség.
Még több recept