Ananászos fordított torta karamellszósszal: a tésztájába is kerül a gyümölcsből
Az ananászos fordított torta attól olyan szaftos, hogy az édes gyümölcsből a tésztájába is bőven kerül.

ananaszos forditott torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ananászos fordított torta az ízét a tésztájához adott pürésített gyümölcs és az édes-ragacsos karamellszósz adja meg. Ha igazán izgalmasra szeretnéd készíteni, az ananászkarikák közepébe egy-egy koktélcseresznyét is rejthetsz, de mivel azt nem könnyű beszerezni, anélkül is tökéletesen működni fog a süti.

Ananászos fordított torta karamellszósszal

Hozzávalók 12 szelethez

  • 50 dkg ananászkonzerv (a gyümölcs súlya)
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma és 1 evőkanál víz)
  • 6 koktélcseresznye

A karamellszószhoz

  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A karamellhez a cukrot tedd egy vastag aljú lábosba. Adj hozzá vizet, és kezdd el karamellizálni. A cukor először megolvad, utána megbarnul, ekkor vedd le a tűzről, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. 

Az ananászkonzervből vegyél ki hat karika gyümölcsöt, és helyezd őket a karamellöntetre. Ha használsz koktélcseresznyét, vágd félbe őket, és oszd el az ananászok körül. A konzerv levét tedd félre, mert még szükséged lesz rá.

A kimaradt gyümölcsöt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a rumot, majd szitáld bele a lisztet is, és keverj belőle sima tésztát. Öntsd rá a formában pihenő ananászokra, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki a formából, így a gyümölcs kerül a tetejére. Ha úgy érzed, kiszáradt, locsolj rá az ananász félretett levéből.

A sütőben sült ananász egyszerre édes, csípős és fűszeres: ellenállhatatlan téli édesség.

Ezt is szeretjük