A legfinomabb csokis keksz, ahogy Amerikában csinálják
Az amerikai csokis kekszet majszold el egy csésze kávé, kakaó mellé! A sütést kezdheted dupla adaggal.

A legfinomabb csokis keksz, ahogy Amerikában csinálják
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az amerikai csokis keksz igazán omlós! Egy zárható dobozban hosszabb ideig is eltarthatod. Bár nagy a veszélye, hogy villámgyorsan elfogy.

Amerikai csokis keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg barnacukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és tedd félre egy kicsit. Egy másik edényben keverd össze alaposan az előzőleg mikróban megolvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és keverd addig, amíg krémes nem lesz. Majd dolgozd hozzá a lisztes keveréket, végül pedig az apróra vágott étcsokit. Ezt a műveletet már kézzel, fakanállal végezd.

Formázz a masszából tallérokat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 perc alatt süsd enyhén pirosra. Hagyd a kekszeket egy kicsit a sütőlapon hűlni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük