Fantasztikusan lágy amerikai fahéjas süti - Eddig mindenki odavolt érte

Az amerikai fahéjas süti egyszerű kevert tészta ötcsillagos kivitelben.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan a fahéjas sütik királyaként emlegetik a rusztikus kinézetű, különleges édességet. Ha eddig nem kóstoltad, itt az ideje, hisz már a fél világot meghódította. Az amerikai fahéjas süti igazi édes kísértés.

Amerikai fahéjas süti

Hozzávalók 20 szelethez

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • 24 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3,7 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fahéj

Tetejére

  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához egy nagy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, végül pedig az olvasztott vajat. Egyengesd a masszát egy közepes méretű, zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe.

A töltelék hozzávalóit gépi habverővel jól dolgozd össze. Tedd a tészta tetejére, és egy villa vagy kés segítségével kicsit keverd is bele. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a tésztába egy hegyes kést szúrsz, és nem tapad hozzá massza, kiveheted. A máz hozzávalóit is keverd össze, ne lepődj meg, kicsit kemény lesz az állaga. Öntsd a még meleg fahéjas sütire. Ha megszilárdul, szeleteld fel. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük