Dupla adag kakaóval készült, puha amerikai csokitorta - A tészta és a krém is mennyei

Az amerikai csokitorta igazi szuperédes kényeztetés, hiszen rengeteg kakaóval készül.

Amerikai csokitorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már csokitorta, akkor legyen nagyon csokis - ha te is ezen a véleményen vagy, mindenképpen készítsd el ezt a sötét színű amerikai tortát. A tésztába és a krémbe is rengeteg kakaó kerül, a tetejét pedig fényes máz vonja be. Egy csipet só az édes ízeket is sokkal jobban kihozza.

Amerikai csokitorta

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához

  • 22 dkg porcukor
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 csipet

A krémhez

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 dl habtejszín

A mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Először a tésztát készítsd el. A vajat keverd habosra a porcukorral. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat add a vajhoz. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, és keverd a tojásos masszához, majd szitáld bele a lisztet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá, és fakanállal adagold a csokis-tojásos krémhez. Simítsd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Közben állítsd össze a krémet. A vajat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a kakaóport, a sót és a vaníliaaromát. A hideg tejszínt verd habbá, és keverd bele a kakaós részt. Ha a piskótalap kihűlt, vágd ketté, kend meg a krémmel, és tedd rá vissza a tetejét.

A mázhoz a porcukrot és a kakaóport egy kis lábosban keverd össze. Öntsd fel tejjel, kockázd rá a vajat, és lassú tűzön kezdd el kevergetni. Amikor a vaj és a cukor is teljesen elolvadt, húzd le a tűzről, és még forrón egyengesd el a torta tetején és oldalán. Hamar megszilárdul.

Ha szereted az édes, tengerentúli édességeket, ezek a cukormázas fánkkarikák is rabul fognak ejteni.

Ezt is szeretjük