Édes, csípős almazselé
Erre használd a romlásnak indult gyümölcsöt
Mindössze négy hozzávalóból pikáns almazselé! Pár perc alatt elkészül, és nagyon finom!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chilis almazselé sült húsok tökéletes kísérője, de a sajtokhoz és a krumplihoz is remekül illik. Sőt, még a leveles tésztát is feldobhatod vele. Ízlés szerint más fűszerekkel is kipróbálhatod, például fahéjjal és szerecsendióval. Még gyorsabban végzel, ha csak az alma levét használod fel. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

Almazselé chilivel

Hozzávalók 5 decihez:

  • 1,5 kg alma vagy 5 dl almalé
  • 20 dkg cukor
  • 1 dkg porzselatin
  • 2 chili
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucold meg, kockázd fel, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Add hozzá a cukrot, forrald fel, majd mehet bele az apróra vágott chili. Folyamatosan kevergetve főzd pár percig. Ha az alma megpuhul, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a porzselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik.

A kész almazselét töltsd kimosott, felforrósított üvegekbe, és légmentesen zárd le. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsd fejre, hogy a chilidarabkák ne ülepedjenek le az üveg aljára. Hagyd a zselét teljesen kihűlni és megdermedni. Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható, felbontás után tárold hűtőszekrényben.

Ezt is szeretjük