Édes, csípős almazselé
Mindössze négy hozzávalóból pikáns almazselé! Pár perc alatt elkészül, és nagyon finom!
A chilis almazselé sült húsok tökéletes kísérője, de a sajtokhoz és a krumplihoz is remekül illik. Sőt, még a leveles tésztát is feldobhatod vele. Ízlés szerint más fűszerekkel is kipróbálhatod, például fahéjjal és szerecsendióval. Még gyorsabban végzel, ha csak az alma levét használod fel. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.
Almazselé chilivel
Hozzávalók 5 decihez
- 1,5 kg alma vagy 5 dl almalé
- 20 dkg cukor
- 1 dkg porzselatin
- 2 chili
Elkészítés:
Az almákat pucold meg, kockázd fel, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Add hozzá a cukrot, forrald fel, majd mehet bele az apróra vágott chili. Folyamatosan kevergetve főzd pár percig. Ha az alma megpuhul, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a porzselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik.
A kész almazselét töltsd kimosott, felforrósított üvegekbe, és légmentesen zárd le. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsd fejre, hogy a chilidarabkák ne ülepedjenek le az üveg aljára. Hagyd a zselét teljesen kihűlni és megdermedni. Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható, felbontás után tárold hűtőszekrényben.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció