Egészben sült csirke almával és krumplival: a bőre ropogós, a hús szaftos és omlós
A vajtól a csirke bőre extra ropogós lesz, a krumpli és az alma pedig átveszik a fűszerek csodás ízét és illatát.

egeszben-sult-csirke-almaval-krumplival
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke kiadós, ízletes ebéd, amit csak akkor ronthatsz el, ha hagyod kiszáradni. Rakj a hús mellé krumplit és almát is, így nem kell köreten sem törnöd a fejed. Egyszerűen csúcs, ahogy a fűszerek aromássá teszik a zöldséget és a gyümölcsöt. Mielőtt felvágnád a csirkét, pihentesd 10-15 percig, így biztos, hogy a szárazabb részek is szaftosak lesznek. 

Almával, krumplival sült csirke

Hozzávalók:

  • 1.5 kg egész csirke
  • 70 dkg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 3 db alma
  • 4 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és sózd be. A vajat olvaszd meg, keverd össze borssal és zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a csirke bőrét. Az üregébe rakj egy citromot. Tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd pakold mellé a megpucolt krumplit, a felszeletelt almát, és tedd a húsra a rozmaringágakat. 
Fóliázd le, told a csirkét 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül másfél óráig. Közben 30 percenként forgasd a húst, és locsolgasd a kisült levével.  
Ha csak csirkecombot sütnél, dobd fel citrommal és zöldfűszerekkel.

Ezt is szeretjük