Ínycsiklandó almás süti pudingos krémmel
Lisztérzékenyek is bátran ehetik
Az almás süti izgalmas, finom, igazi vendégvárós alkotás.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van otthon néhány almád, nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez az édesség még szülinapi tortának is tökéletes. Michl Júlia almás sütijéből a lisztérzékenyek is jóllakhatnak.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Almás süti lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál kakaópor

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag gluténmentes vaníliapuding

Alátét

  • 1 kg alma
  • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé vagy tortadara
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat vedd ki, és vágd nagyjából egy centi vastagságú szeletekre. A tepsit béleld ki sütőpapírral, így nem kell zsemlemorzsát használnod, és erre fektesd az almaszeleteket. Majd mehet rájuk a cukorral összekevert fahéj.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, miközben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját is. Ezután már fakanállal keverd hozzá a lisztet. A piskótatészta kétharmadát öntsd az almára, majd a kakaót keverd össze a maradék masszával, és azt tedd a tésztára. Villával bele is nyúlhatsz, áthúzhatod rajta, így összekeveredik a két szín, és nagyon jól néz ki.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig süsd. Ha kész, borítsd a tepsiből az enyhén cukrozott gyúrólapra, és hűtsd meg. A pudingport főzd meg a tejben, ha kihűl, keverd össze a margarinos-cukros krémmel, majd kend az almára. A tetejét díszítésként szórd meg reszelt csokoládéval vagy tortadarával.

Ezt is szeretjük