Almás gyümölcskenyér, ahogy a nagyi készíti
Gyors és olcsó
Az alma minden évszakban elérhető gyümölcs, ráadásul nem is drága. Egészséges édességre vágysz? Íme!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös finomságokat azok is kedvelik, akik tartózkodnak az édes és krémes süteményektől.

Ráadásul nem kell egzotikus gyümölcsöket sem beszerezned egy vagyonért, hiszen hazai almából is készíthetsz fenséges desszertet.

Almás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 4 nagy alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3 szem tört szegfűszeg
  • csipet só
  • 4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt
  • 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
  • 10 szem dióbél
  • 2 evőkanál tört mandula
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés ideje:

Körülbelül 60 perc.

Elkészítés menete:

Az almát hámozd meg, csumázd ki, reszeld le, és a cukorral jól keverd el. Add hozzá a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverd, amíg habos, egynemű masszát nem kapsz. Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezd, majd add hozzá a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vágott narancshéjat, a diót és a mandulát.

Vajazz ki egy szögletes, hosszúkás formát, hintsd meg liszttel, az almás masszát simítsd bele, és takard le alufóliával. Tedd előmelegített, forró sütőbe, és a lángot azonnal mérsékeld közepesre. Egyórányi sütés után hurkapálcával ellenőrizd, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón borítsd deszkára, és hagyd teljesen kihűlni. Ha már hideg, csomagold alufóliába, és tartsd hűvös helyen. Sokáig elálló sütemény, kínáld tea vagy kávé mellé.

Ezt is szeretjük