Pillekönnyű almatorta vajas kevert sütiből: a gyümölcstől olyan szaftos
Egyszerű kevert tészta az alapja ennek az almás piskótának, amelyet a belevagdosott gyümölcs tesz igazán szaftossá.

almas piskotatorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon finom süteményt tudsz készíteni, ha a tésztába gyümölcsöt keversz. Az apróra vágott alma igazán szaftossá teszi ezt az egyszerű tortát, és különösen jól megy hozzá egy kevés fahéj.

Almás-vajas kevert torta

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 alma
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipat
  • 0.5 csomag sütőpor
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, majd darabold fel kisebb kockákra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal őket. Hagyd állni a keveréket addig, amíg összeállítod a tésztát. A lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport. A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tejet, a reszelt citromhéjat, a sót és az olvasztott vajat, keverd jól ki, végül fakanállal vegyítsd hozzá a fahéjas almát. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformában, és süsd nagyjából 40 percig. Amikor a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórd meg.

Ha van otthon diód, ez a finom és nagyon egyszerű diós kevert süti is könnyen sikerülni fog.

Ezt is szeretjük