Pillekönnyű almatorta vajas kevert sütiből: a gyümölcstől olyan szaftos
Egyszerű kevert tészta az alapja ennek az almás piskótának, amelyet a belevagdosott gyümölcs tesz igazán szaftossá.
Nagyon finom süteményt tudsz készíteni, ha a tésztába gyümölcsöt keversz. Az apróra vágott alma igazán szaftossá teszi ezt az egyszerű tortát, és különösen jól megy hozzá egy kevés fahéj.
Almás-vajas kevert torta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 alma
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipat só
- 0.5 csomag sütőpor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, majd darabold fel kisebb kockákra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal őket. Hagyd állni a keveréket addig, amíg összeállítod a tésztát. A lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport. A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tejet, a reszelt citromhéjat, a sót és az olvasztott vajat, keverd jól ki, végül fakanállal vegyítsd hozzá a fahéjas almát. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformában, és süsd nagyjából 40 percig. Amikor a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórd meg.
Ha van otthon diód, ez a finom és nagyon egyszerű diós kevert süti is könnyen sikerülni fog.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept