Pihe-puha almás, túrós muffin: egy adag soha nem elég

Az almás-túrós muffin kitűnő uzsonna lehet, ráadásul hihetetlenül egyszerű, és még másnap is puha.

almas-turos-mufffin
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás és a túrós sütiket külön-külön is szeretjük, együtt pedig még csábítóbbak. Az illatos tészta pillekönnyű, és a legtöbb muffinhoz hasonlóan csak össze kell keverni a hozzávalókat. Az almától még puhább lesz az állaga. Ha szereted, érdemes a tésztába még mazsolát is keverni.  A süti nagy előnye, hogy nem szalad utána a konyha. 

Almás-túrós muffin

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, majd kockázd fel vagy reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 

A vajat habosítd a tojással és a kétféle cukorral, majd add hozzá a villával átnyomkodott túrót, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a mazsolát. Tejjel lazíts a masszán, majd keverd hozzá az almát. 

A tésztát kanalazd a muffinsütő mélyedéseibe. Ne rakd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a muffinba szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült. 

Kipróbálhatod úgy is, hogy nem a muffin tésztájába kevered a túrót, hanem azzal töltöd meg a kevert sütit! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük