Pihe-puha almás, túrós muffin: egy adag soha nem elég

Az almás-túrós muffin kitűnő uzsonna lehet, ráadásul hihetetlenül egyszerű, és még másnap is puha.

almas-turos-mufffin
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás és a túrós sütiket külön-külön is szeretjük, együtt pedig még csábítóbbak. Az illatos tészta pillekönnyű, és a legtöbb muffinhoz hasonlóan csak össze kell keverni a hozzávalókat. Az almától még puhább lesz az állaga. Ha szereted, érdemes a tésztába még mazsolát is keverni.  A süti nagy előnye, hogy nem szalad utána a konyha. 

Almás-túrós muffin

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, majd kockázd fel vagy reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 

A vajat habosítd a tojással és a kétféle cukorral, majd add hozzá a villával átnyomkodott túrót, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a mazsolát. Tejjel lazíts a masszán, majd keverd hozzá az almát. 

A tésztát kanalazd a muffinsütő mélyedéseibe. Ne rakd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a muffinba szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült. 

Kipróbálhatod úgy is, hogy nem a muffin tésztájába kevered a túrót, hanem azzal töltöd meg a kevert sütit! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük