Szaftos almás-túrós kevert süti alig munkával: ez a két hozzávaló mindig jól megy egymáshoz
Ez az egyszerű kevert süti túrótól szaftos, a tetejére pedig almaszeletek sülnek.
A gyümölcsös-túrós sütik sokféle változatban finomak: ezzel a kevert, almás recepttel sem lőhetsz mellé. A tésztája pillanatok alatt összeállítható, a tetejére való gyümölcs pedig úgy a legfinomabb, ha fahéjas cukorban forgatod meg. Mielőtt kiveszed a sütőből, tűpróbával győződj meg róla, hogy a tészta tényleg átsült.
Almás-túrós kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 33 dkg tejföl
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 6 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 3 alma
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat keverd habosra a vajjal és a cukorral. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a túrót, a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet. Keverd jól össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában.
Az almát hámozd meg, szeleteld vékonyra, és keverd el a fahéjas cukorral. Rakd ki a szeletekkel a süti tetejét. Told az egészet 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Melegen is nagyon finom.
Almával a muffin is nagyon finom lesz. Reszelj bele répát is!
Almás-répás muffin gazdagon: tartalmas desszert akár reggelire is
Ez a muffin nem csak desszert lehet: rostban gazdag és nagyon tápláló, így reggelire és tízóraira is beillesztheted.
ElolvasomKép: SilviaJansen / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció