Mennyei házi almás táska
Ilyen finomat sehol sem kapsz
A túrós mellett érdemes megkóstolni a puha, házi almás táskát is. Ez a recept telitalálat.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás táska kelt tésztából a legfinomabb. Ha így készíted, még másnap is olyan lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Aki szereti a vaníliás pudingot, az azt is tehet a töltelékhez.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • csipet só

Töltelék

  • 4 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor
  • mazsola

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet rakd egy nagyobb tálba, majd a közepébe készíts lyukat. Szórd bele a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, és öntsd rá a langyos tejet. Várd meg, amíg 10-15 perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, add hozzá a vajat, a tojássárgát és a sót. Alaposan dolgozd össze. Ha könnyen formázható, egynemű és szép fényes a tészta, takard le, és tedd meleg helyre. Pihentesd egy órát.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és vágd kisebb kockákra. A vajon párold néhány percig a gyümölcsöt a cukorral, a citromlével, a mazsolával és a fahéjjal.

Ha a tészta megkel, lisztezett lapon gyúrd át, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Vágj belőle körülbelül tízszer tíz centis kockákat. Középre helyezz kisebb gyümölcshalmokat. A széleket kend meg tojásfehérjével, átlósan fogd össze a tészta csücskeit. Pakold a táskákat vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg tojással a tetejüket, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd őket 200 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha elkészül, még melegen szórd meg  vaníliás porcukorral.

Blog.hu ajánló