Ellenállhatatlan piskóta almával és szederrel: a magas és puha tészta trükkjei
Az alma a szederrel is kitűnő, a puha, édes, vizes piskótába tökéletesek együtt.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A piskóta mindig, minden alkalomra kitűnő, főleg idénygyümölcsökkel megbolondítva. Nem tart sokáig összeállítani, és a sütési idő sem hosszadalmas. Érdemes néhány dologra figyelni, mert könnyen sűrű vagy csomós lehet, esetleg összeesik. A víz és az olaj jót tesz a tésztának, puhább, lágyabb, magasabb lesz. A fahéjat ne hagyd le a gyümölcsökről!
Almás-szedres piskóta
Hozzávalók 16 szelethez:
- 15 dkg szeder
- 8 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 2 db alma
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a cukrot verd kemény habbá, majd add hozzá egyesével a tojássárgákat. Végül dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. Öntsd a simára kevert masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába.
A szedret mosd meg, és csepegtesd le. Az almát vágd gerezdekre, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Rakd a süti tetejére, és szórd meg szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, jó az illata, és szép aranysárga, nagy valószínűséggel elkészült. Érdemes azért tűpróbával tesztelni. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
Az almás-fahéjas muffint sem tart sokáig összedobni, és az íze mennyei.
Még több recept