Ellenállhatatlan piskóta almával és szederrel: a magas és puha tészta trükkjei
Az alma a szederrel is kitűnő, a puha, édes, vizes piskótába tökéletesek együtt.

almas-szedres-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta mindig, minden alkalomra kitűnő, főleg idénygyümölcsökkel megbolondítva. Nem tart sokáig összeállítani, és a sütési idő sem hosszadalmas. Érdemes néhány dologra figyelni, mert könnyen sűrű vagy csomós lehet, esetleg összeesik. A víz és az olaj jót tesz a tésztának, puhább, lágyabb, magasabb lesz. A fahéjat ne hagyd le a gyümölcsökről! 

Almás-szedres piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg szeder
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 2 db alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a cukrot verd kemény habbá, majd add hozzá egyesével a tojássárgákat. Végül dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. Öntsd a simára kevert masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába.

 

A szedret mosd meg, és csepegtesd le. Az almát vágd gerezdekre, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Rakd a süti tetejére, és szórd meg szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, jó az illata, és szép aranysárga, nagy valószínűséggel elkészült. Érdemes azért tűpróbával tesztelni. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből. 
Az almás-fahéjas muffint sem tart sokáig összedobni, és az íze mennyei. 

Ezt is szeretjük