Ellenállhatatlan piskóta almával és szederrel: a magas és puha tészta trükkjei
Az alma a szederrel is kitűnő, a puha, édes, vizes piskótába tökéletesek együtt.

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)
Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)
Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Az 50 éves Helena Christensen elképesztően dögös – Talán jobban néz ki, mint fénykorában »
Mik azok a lipidek, és miért kell pótolni őket? A száraz bőr nem újul meg nélkülük »
Erősíti, dúsítja a ritkás hajat: az amla olaj a hajápolás szupersztárja »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A piskóta mindig, minden alkalomra kitűnő, főleg idénygyümölcsökkel megbolondítva. Nem tart sokáig összeállítani, és a sütési idő sem hosszadalmas. Érdemes néhány dologra figyelni, mert könnyen sűrű vagy csomós lehet, esetleg összeesik. A víz és az olaj jót tesz a tésztának, puhább, lágyabb, magasabb lesz. A fahéjat ne hagyd le a gyümölcsökről!
Almás-szedres piskóta
Hozzávalók 16 szelethez:
- 15 dkg szeder
- 8 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 2 db alma
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a cukrot verd kemény habbá, majd add hozzá egyesével a tojássárgákat. Végül dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. Öntsd a simára kevert masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába.
A szedret mosd meg, és csepegtesd le. Az almát vágd gerezdekre, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Rakd a süti tetejére, és szórd meg szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, jó az illata, és szép aranysárga, nagy valószínűséggel elkészült. Érdemes azért tűpróbával tesztelni. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
Az almás-fahéjas muffint sem tart sokáig összedobni, és az íze mennyei.
Még több recept