Habkönnyű, almás rizsfelfújt: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Nem lesz sem száraz, sem ragacsos: a rizsfelfújt almával igazi kényeztető desszert.
A régimódi rizsfelfújtban ezúttal sem fogsz csalódni. Kiváló desszert, de tartalmasabb leves után főfogásként is kínálhatod. Ezek az arányok mindig beválnak. Tálalhatod lekvárral megkenve, gyümölcsökkel, tejszínnel vagy akár vaníliás öntettel.
Almás rizsfelfújt
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- 3 db alma
- 1 l tej
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rizst mosd meg jó alaposan. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd főzni. Rakd hozzá a sót és a vaníliás cukrot. Ha forr a tej, tedd hozzá a rizst, és lefedve főzd kis lángon, időnként kavard meg. Amikor a rizs megpuhul, és magába szívja a tejet, hűtsd langyosra.
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj nagyon kemény habot. A sárgákat keverd össze alaposan a cukorral, majd add hozzá a vajat és a citrom reszelt héját is. Ezt dolgozd hozzá a langyos rizshez, és a végén forgasd hozzá óvatosan a tojáshabot.
Egyengesd a massza felét kivajazott, kilisztezett tepsibe, és rakj le egy réteg meghámozott, kisebb darabokra vagy karikákra vágott almát. Fedd be a maradék rizses keverékkel. Ha vannak még hozzávalók, tovább is rétegezheted. Az almát akár le is reszelheted, és akkor a rizshez is keverheted. Told forró sütőbe, süsd 160 fokon 25 percig, majd végezz tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, a rizsfelfújt elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció