Habkönnyű, almás rizsfelfújt: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Nem lesz sem száraz, sem ragacsos: a rizsfelfújt almával igazi kényeztető desszert.

Habkönnyű, almás rizsfelfújt: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A régimódi rizsfelfújtban ezúttal sem fogsz csalódni. Kiváló desszert, de tartalmasabb leves után főfogásként is kínálhatod. Ezek az arányok mindig beválnak. Tálalhatod lekvárral megkenve, gyümölcsökkel, tejszínnel vagy akár vaníliás öntettel. 

Almás rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 db alma
  • 1 l tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg jó alaposan. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd főzni. Rakd hozzá a sót és a vaníliás cukrot. Ha forr a tej, tedd hozzá a rizst, és lefedve főzd kis lángon, időnként kavard meg. Amikor a rizs megpuhul, és magába szívja a tejet, hűtsd langyosra.
 

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj nagyon kemény habot. A sárgákat keverd össze alaposan a cukorral, majd add hozzá a vajat és a citrom reszelt héját is. Ezt dolgozd hozzá a langyos rizshez, és a végén forgasd hozzá óvatosan a tojáshabot. 
 

Egyengesd a massza felét kivajazott, kilisztezett tepsibe, és rakj le egy réteg meghámozott, kisebb darabokra vagy karikákra vágott almát. Fedd be a maradék rizses keverékkel. Ha vannak még hozzávalók, tovább is rétegezheted. Az almát akár le is reszelheted, és akkor a rizshez is keverheted. Told forró sütőbe, süsd 160 fokon 25 percig, majd végezz tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, a rizsfelfújt elkészült. 

Ezt is szeretjük