Habkönnyű, almás rizsfelfújt: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Nem lesz sem száraz, sem ragacsos: a rizsfelfújt almával igazi kényeztető desszert.

Habkönnyű, almás rizsfelfújt: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A régimódi rizsfelfújtban ezúttal sem fogsz csalódni. Kiváló desszert, de tartalmasabb leves után főfogásként is kínálhatod. Ezek az arányok mindig beválnak. Tálalhatod lekvárral megkenve, gyümölcsökkel, tejszínnel vagy akár vaníliás öntettel. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 db alma
  • 1 l tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg jó alaposan. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd főzni. Rakd hozzá a sót és a vaníliás cukrot. Ha forr a tej, tedd hozzá a rizst, és lefedve főzd kis lángon, időnként kavard meg. Amikor a rizs megpuhul, és magába szívja a tejet, hűtsd langyosra.
 

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj nagyon kemény habot. A sárgákat keverd össze alaposan a cukorral, majd add hozzá a vajat és a citrom reszelt héját is. Ezt dolgozd hozzá a langyos rizshez, és a végén forgasd hozzá óvatosan a tojáshabot. 
 

Egyengesd a massza felét kivajazott, kilisztezett tepsibe, és rakj le egy réteg meghámozott, kisebb darabokra vagy karikákra vágott almát. Fedd be a maradék rizses keverékkel. Ha vannak még hozzávalók, tovább is rétegezheted. Az almát akár le is reszelheted, és akkor a rizshez is keverheted. Told forró sütőbe, süsd 160 fokon 25 percig, majd végezz tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, a rizsfelfújt elkészült. 

Ezt is szeretjük