Pihe-puha almás, rebarbarás kevert süti: egyszerre puha és fanyar
A rebarbara kissé savanykás, így tökéletes az édes, vaníliás tésztába. Újra és újra szeretnéd majd elkészíteni ezt az egyszerű desszertet.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A rebarbara, vagyis a barbárok gyökere általában a spárgával együtt jelenik meg, április közepétől júniusig van a szezonja. Régóta gyógynövényként tartjuk számon, és a szárát fogyasztjuk, illetve különféle sütikbe használjuk fel. Magas a víz- és a vitamintartalma, viszont alig van benne kalória. Gyakran almával vagy eperrel társítva kerül a különféle édességekbe. Az egyszerű kevert tészta is sokkal finomabb lesz tőle. A zsenge rebarbarát még nem kell meghámozni.
Almás, rebarbarás kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db alma
- 5 szál rebarbara
- 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Az almát és a rebarbarát pucold meg, mosd meg, darabold fel, és szórd meg barnacukorral. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, majd adagold hozzá részletekben az olajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kis darabokra vágott dióval, és forgasd a tojásos masszához. Dolgozd simára, majd egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére rakd az almát és a rebarbarát.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta. Ha beleszúrsz egy tűt vagy kést, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Az egyszerű muffint is feldobhatod rebarbarával.
Még több recept