Pihe-puha rebarbarás muffin: fél óra alatt elkészül
Muffint sütni nem nagy ördöngösség, a hagyományos tésztát viszont rebarbarával különlegessé teheted.

rebarbaras-muffin-recept
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rebarbara még mindig nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé a konyhában, pedig érdemes vele kísérletezni. Édes tésztákhoz, így a muffinhoz is illik. Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű joghurtos kevert, amit percek alatt összeállítasz, és napokig puha marad.

Rebarbarás muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 közepes szár rebarbara
  • 1 kis doboz joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát alaposan mosd meg, csepegtesd le, vágd le mindkét végét, és vékonyan távolítsd el a külső héját. Egy nagy keverőtálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tejfölt, a tojást, az olajat, a vaníliát, a cukrot, majd egy spatulával forgasd hozzá a lisztes elegyet, és dolgozd simára a masszát. Végül óvatosan keverd hozzá a rebarbarát.
 

Egy muffinsütőt bélelj ki papírokkal, és kanalazd bele a tésztát. Mehet is az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és amikor kihúzod, nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A rebarbarát számos módon felhasználhatod a konyhában, nézd meg a jobbnál jobb ötleteket!

Ezt is szeretjük