Könnyű almás-rebarbarás kevert süti: villámgyorsan összeállítható, a többit pedig bízd a sütőre

A savanykás rebarbara és az alma remekül harmonizál ebben a villámgyorsan összedobható kevert sütiben.

Almás-rebarbarás kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás-rebarbarás kevert süti elsősorban azoknak fog ízleni, akik szeretik, ha egy desszert nem annyira édes, inkább kellemesen savanykás. Ha mégis inkább édesen szeretnéd, porcukrot szórhatsz a tetejére. Érdemes megismerkedni a rebarbarával, és sokféle sütibe felhasználni, mert nem tart sokáig a szezonja, és elképesztően finom.

Almás-rebarbarás kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • porcukor a tetejére (elhagyható)
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez

  • 5 szál rebarbara
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 alma
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat habosítsd ki a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett egyenként add hozzá a tojásokat és a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, és szitáld a cukros masszához. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A rebarbarát alaposan mosd meg, az almát hámozd meg, és vágd ki a csumáját. Darabold fel őket, keverd el fahéjas kristálycukorral, és oszd el a tészta felszínén. A tetejét szórd meg barna cukorral, és told 180 fokos sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kisült, ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

A rebarbara az eperrel is nagyon jól működik együtt: mennyei töltelék készülhet belőlük rácsos pitébe.

Rebarbarás-epres pite: édes-fanyar gyümölcsök fahéjas cukorszirupban

A rebarbara- és eperszezon nagyjából egybeesik, ráadásul ez a két összetevő tökéletesen passzol egymáshoz. A rebarbara fanyar és az eper édeskés íze szuperül kiegészítik egymást.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük