Könnyű almás-rebarbarás kevert süti: villámgyorsan összeállítható, a többit pedig bízd a sütőre
A savanykás rebarbara és az alma remekül harmonizál ebben a villámgyorsan összedobható kevert sütiben.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az almás-rebarbarás kevert süti elsősorban azoknak fog ízleni, akik szeretik, ha egy desszert nem annyira édes, inkább kellemesen savanykás. Ha mégis inkább édesen szeretnéd, porcukrot szórhatsz a tetejére. Érdemes megismerkedni a rebarbarával, és sokféle sütibe felhasználni, mert nem tart sokáig a szezonja, és elképesztően finom.
Almás-rebarbarás kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- porcukor a tetejére (elhagyható)
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez
- 5 szál rebarbara
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 alma
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat habosítsd ki a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett egyenként add hozzá a tojásokat és a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, és szitáld a cukros masszához. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A rebarbarát alaposan mosd meg, az almát hámozd meg, és vágd ki a csumáját. Darabold fel őket, keverd el fahéjas kristálycukorral, és oszd el a tészta felszínén. A tetejét szórd meg barna cukorral, és told 180 fokos sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kisült, ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.
A rebarbara az eperrel is nagyon jól működik együtt: mennyei töltelék készülhet belőlük rácsos pitébe.
Még több recept