Omlós almás, rebarbarás süti: vastag habbal a tetején az igazi
A puha, édes tészta, a savanykás rebarbara és a vastag hab csodás harmóniában vannak egymással ebben a csábító sütiben.

habos-rebarbaras-suti-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás-rebarbarás süti igazi nagyiféle édesség, csodás tavasz végi desszert. Az alapja a piskótához nagyon hasonló, puha, édes tészta, amit percek alatt összeállítasz. A fanyar rebarbarához az édes alma tökéletesen passzol. Ha a gyengéd a sok hab, akkor biztosan el fogsz csábulni. Fontos, hogy a habot ne süsd magas hőfokon, inkább csak szárítsd. 

Almás, rebarbarás habos süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 csokor rebarbara
  • 2 db alma
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 5 db tojássárga
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A habhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbaraszárakat alaposan mosd meg, és vágd háromcentis darabokra. Az almát is szeld kisebb kockákra. A tésztához a tojássárgákat habosítsd a kétféle cukorral és a puha vajjal. Add hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, majd öntsd hozzá a tejet, és keverd simára. Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú tortaformába vagy tepsibe. A tetejére tedd a rebarbarát és az almát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25-30 percig. 

Közben a tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, citromlével és porcukorral. Vedd vissza a hőt 150 fokra, és süsd további 15-20 percig, amíg a hab világosbarna nem lesz. 
A rebarbarából kompót is készülhet. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

Ezt is szeretjük