Almás-póréhagymás rakott krumpli: hús nélkül, dupla adag sajttal

Az alma és a póréhagyma hozzáadásával fantasztikus ízt kap az egyszerű tepsis krumpli, ami a tejszínnek köszönhetően finom szaftos lesz.

almas-porehagymas-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puha, szaftos krumplit az édeskésre sült póréhagyma, az alma, valamint a zeller kellemes és tartalmas köretté varázsolja. Jól megy sültekhez, halhoz vagy akár zöldségekhez, sőt önálló ételként is kínálhatod. Érdemes a krumplit jó vékonyra szeletelni. Még finomabb lesz, és gyorsabban elkészül, ha tejszínes szószban párolod.  

Almás-póréhagymás rakott krumpli

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 2 db alma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db zeller
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd vékony karikákra. A tejszínt, a felszeletelt póréhagymát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a szerecsendiót egy serpenyőben keverd össze, majd kis lángon forrald fel. Rakd hozzá a felkarikázott krumplit, a feldarabolt zellert, és fedő alatt párold 10 percig. 
Egyengesd egy zsiradékkal kikent tepsibe a krumplis keveréket, tedd hozzá a kis gerezdekre vágott almát, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. 
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük