Almás-póréhagymás rakott krumpli: hús nélkül, dupla adag sajttal

Az alma és a póréhagyma hozzáadásával fantasztikus ízt kap az egyszerű tepsis krumpli, ami a tejszínnek köszönhetően finom szaftos lesz.

Almás-póréhagymás rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, szaftos krumplit az édeskésre sült póréhagyma, az alma, valamint a zeller kellemes és tartalmas köretté varázsolja. Jól megy sültekhez, halhoz vagy akár zöldségekhez, sőt önálló ételként is kínálhatod. Érdemes a krumplit jó vékonyra szeletelni. Még finomabb lesz, és gyorsabban elkészül, ha tejszínes szószban párolod.  

Almás-póréhagymás rakott krumpli

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 2 db alma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db zeller
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd vékony karikákra. A tejszínt, a felszeletelt póréhagymát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a szerecsendiót egy serpenyőben keverd össze, majd kis lángon forrald fel. Rakd hozzá a felkarikázott krumplit, a feldarabolt zellert, és fedő alatt párold 10 percig. 
Egyengesd egy zsiradékkal kikent tepsibe a krumplis keveréket, tedd hozzá a kis gerezdekre vágott almát, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. 
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.  

Ezt is szeretjük