Isteni omlós almás pitetorta
Így még biztos nem készítetted
A krémes almás pitetorta egy igazán egyszerű, de zseniális desszert, amit muszáj kipróbálnod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illatos almás pitetorta mindig jobb kedvre derít. Már sütés közben elcsábulsz, hiszen a sült alma és a fahéj illata beteríti az egész lakást. Ezt a sütit eheted ebéd után desszertként, de akár egy délutáni kávészünetben is tökéletes. Kard Éva családi receptje nem okoz csalódást!

Almás pitetorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • fél dl hideg víz
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Tetejére

  • 3 alma
  • 3 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos, add hozzá a csipet sót, a cukrot, a tojást és a víz felét. Ezután gyors, határozott mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Közben, ha szükséges, több részletben adagold hozzá a maradék hideg vizet is.

Ha a tészta sima, összeáll, nyújtsd ki lisztezett gyúródeszkán körülbelül ujjnyi vastagra. Bélelj ki vele egy 24 centis piteformát. Tedd 30 percre a hűtőbe pihenni, hogy kellően lehűljön.

Ezalatt állítsd össze a tölteléket. A citrom héját reszeld le, a tojássárgát óvatosan válaszd el a fehérjétől. A túrót keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd több részletben, óvatosan dolgozd a túrós masszához.

Az almákat vágd fel vékony szeletekre, és öntsd rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A piteformában lévő tészta alját villával szurkáld meg, majd öntsd bele a tölteléket. Ezután rakd ki körkörösen a tetejét az almaszeletekkel. Tedd 160 fokos sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. A mézet melegítsd fel a mikróban, majd kend egyenletesen a sütőből kivett torta tetejére. Hagyd kihűlni, úgy vágd csak fel.

Ezt is szeretjük