Mennyei almás piskótatorta - Szép magas és nagyon puha
Az édes alma és a könnyű piskótatészta csábító keveréke ez az egyszerű sütemény.

Mennyei almás piskótatorta - Szép magas és nagyon puha
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem vágysz habos, krémes desszertekre, de kicsit extrább édességet szeretnél, az illatos almás piskótatorta remek választás. Az omlós tészta különféle sütik alapjául is szolgálhat, csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle. Lekvárral, vanília- vagy csokiöntettel egyszerűen mesés.

Almás piskótatorta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 1 kg alma
  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg az almát, a magházat vájd ki, majd vágd vékony szeletekre. Egy tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel, és rendezd el benne a gyümölcsöt. Locsold meg citromlével, és hintsd meg fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki vízzel és a cukrokkal. A fehérjéket verd egy csipet sóval kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tojássárgás elegyhez. Óvatosan keverd hozzá a sütőporral vegyített lisztet.

Öntsd a masszát az almadarabokra, kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, hogy elkészült-e. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy tűt, ha tiszta marad, kiveheted, ellenkező esetben süsd tovább. Ha túl gyorsan pirul, fedd le sütőpapírral. A kész piskótát óvatosan borítsd egy tálcára, és szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük