Puha, könnyű almás piskóta: nagyon gyümölcsös és jó szaftos
Az oroszok almás piskótája, a sharlotka egyszerűen fantasztikus. Amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom.

almas-piskota-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha almás sütire vágysz, feltétlenül kóstold meg a gyümölcsös orosz piskótát! A sharlotkába sok alma kerül, amit érdemes fűszerekkel megbolondítani. A süti nagy előnye, hogy egyszerű hozzávalókból, kevés munkával készül, mégis fantasztikus lesz. Forró italok mellé nem is kívánhatnál jobbat, de öntettel ünnepivé is teheted. 

Almás piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db alma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Keverd hozzá részletekben a kétféle cukrot, majd amikor már szép fényes, és jó kemény, egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre. 

Egy közepes tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és rendezd el benne az almát, majd öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 50 percig. Amikor szép magas és aranysárga, végezz tűpróbát! Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd a formában 15 percig, csak utána vedd ki. Porcukorral megszórva kínáld. 
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük