Puha, könnyű almás piskóta: nagyon gyümölcsös és jó szaftos
Az oroszok almás piskótája, a sharlotka egyszerűen fantasztikus. Amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha almás sütire vágysz, feltétlenül kóstold meg a gyümölcsös orosz piskótát! A sharlotkába sok alma kerül, amit érdemes fűszerekkel megbolondítani. A süti nagy előnye, hogy egyszerű hozzávalókból, kevés munkával készül, mégis fantasztikus lesz. Forró italok mellé nem is kívánhatnál jobbat, de öntettel ünnepivé is teheted.
Almás piskóta receptje
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 db alma
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Keverd hozzá részletekben a kétféle cukrot, majd amikor már szép fényes, és jó kemény, egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.
Egy közepes tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és rendezd el benne az almát, majd öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 50 percig. Amikor szép magas és aranysárga, végezz tűpróbát! Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd a formában 15 percig, csak utána vedd ki. Porcukorral megszórva kínáld.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept