Puha, könnyű almás piskóta: nagyon gyümölcsös és jó szaftos
Az oroszok almás piskótája, a sharlotka egyszerűen fantasztikus. Amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ha almás sütire vágysz, feltétlenül kóstold meg a gyümölcsös orosz piskótát! A sharlotkába sok alma kerül, amit érdemes fűszerekkel megbolondítani. A süti nagy előnye, hogy egyszerű hozzávalókból, kevés munkával készül, mégis fantasztikus lesz. Forró italok mellé nem is kívánhatnál jobbat, de öntettel ünnepivé is teheted.
Almás piskóta receptje
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 db alma
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Keverd hozzá részletekben a kétféle cukrot, majd amikor már szép fényes, és jó kemény, egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.
Egy közepes tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és rendezd el benne az almát, majd öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 50 percig. Amikor szép magas és aranysárga, végezz tűpróbát! Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd a formában 15 percig, csak utána vedd ki. Porcukorral megszórva kínáld.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.
Még több recept