Szaftos almás kekszek mogyoróvajjal: elvarázsol sütés közben az illata

Készíts isteni almás-mogyoróvajas kekszeket! Vendégvárónak is tökéletes.

Almás-mogyoróvajas keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi süteménydömping után van, aki inkább csak gyümölcsöket majszol az újévig. Aki azonban nem éri be effajta édességgel, számára van egy isteni almás-mogyoróvajas kekszreceptünk. Gyorsan elkészül, nem igényel különösebb szakértelmet, és tökéletes társ lehet filmnézéshez, de akár egy könnyű téli túrára is magaddal viheted. Ha pedig vendégségbe készültök, akkor egy szép dobozba zárva apró figyelmesség lehet belőle.

Almás-mogyoróvajas keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 közepes alma
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a cukrokat és a mogyoróvajat. Add hozzá a tojást, és így is keverd el jól. A liszthez keverd a szódabikarbónát, a sót és fahéjat. Ha ezzel kész vagy, öntsd a cukros keverékhez, majd jól keverd ki. A megtisztított, kicsumázott almát reszeld le, és forgasd bele a tésztába.

 

A masszából gyúrj körülbelül diónyi golyókat, majd lapítsd össze őket és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 cm távolságra. 190°C-os sütőben addig süsd, míg aranybarna nem lesz. Hagyd hűlni pár percig, majd tedd a kész kekszeket tálcára.

Ha egyszerű édességre vágysz, ami ráadásul még egészséges is, készítsd el ezt az almás sütit. Az alapja rostdús zabpehely, amit házi almaszósszal és fahéjjal kell összekeverni.

Puha almás-fahéjas keksz 4 hozzávalóból: zabpehely az alapja

Készítheted cukormentes formában is ezt az egyszerű, isteni sütit, ha édes almával dolgozol, nem lesz szükség másra.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük