Ropogós, házi almachips sütőben szárítva: felesleges adalékanyagok nélkül készül
Otthon is könnyen, kevés munkával készíthetsz almachipset, ami tökéletes ropogtatnivaló filmnézéshez.
Ha házilag készíted az almachipset, kevesebb szemetet termelsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a nassolnivaló nem lesz tele mindenféle felesleges adalékanyaggal. Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakát cukorszirupban áztatod előtte, de ha édes gyümölcsöt választasz, vagy egészséges ropogtatnivalóra vágysz, ezt a lépést akár ki is hagyhatod.
Almachips házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg kristálycukor
- 4 alma
- 1 l víz
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat alaposan mosd meg, töröld őket szárazra, majd hámozás és magozás nélkül vágd őket vékony karikákra. Locsold meg a szeleteket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet kis lángon forrald össze a cukorral. Amikor már minden szemcse elolvadt benne, forrald fel, majd húzd le a tűzről. Az almaszeleteket pakold egy mélyebb tálba, öntsd le a forró sziruppal, és letakarva pihentesd egy éjszakát.
Másnap halászd ki őket a szirupból, itasd fel róluk a nedvességet, majd sorakoztasd fel a chipseket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 100 fokos sütőben egy óra alatt szárítsd meg az almákat. Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen érje őket a hő. Csak akkor fogyaszd az almachipset, ha már teljesen kihűlt.
Sajtból is készíthetsz hasonló ropogtatnivalót: a fűszeres sajtchipshez tényleg alig szükséges valami.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept