
Ropogós, házi almachips sütőben szárítva: felesleges adalékanyagok nélkül készül
Otthon is könnyen, kevés munkával készíthetsz almachipset, ami tökéletes ropogtatnivaló filmnézéshez.


Ha házilag készíted az almachipset, kevesebb szemetet termelsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a nassolnivaló nem lesz tele mindenféle felesleges adalékanyaggal. Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakát cukorszirupban áztatod előtte, de ha édes gyümölcsöt választasz, vagy egészséges ropogtatnivalóra vágysz, ezt a lépést akár ki is hagyhatod.
Almachips házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg kristálycukor
- 4 alma
- 1 l víz
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat alaposan mosd meg, töröld őket szárazra, majd hámozás és magozás nélkül vágd őket vékony karikákra. Locsold meg a szeleteket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet kis lángon forrald össze a cukorral. Amikor már minden szemcse elolvadt benne, forrald fel, majd húzd le a tűzről. Az almaszeleteket pakold egy mélyebb tálba, öntsd le a forró sziruppal, és letakarva pihentesd egy éjszakát.
Másnap halászd ki őket a szirupból, itasd fel róluk a nedvességet, majd sorakoztasd fel a chipseket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 100 fokos sütőben egy óra alatt szárítsd meg az almákat. Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen érje őket a hő. Csak akkor fogyaszd az almachipset, ha már teljesen kihűlt.
Sajtból is készíthetsz hasonló ropogtatnivalót: a fűszeres sajtchipshez tényleg alig szükséges valami.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept