Pillekönnyű almás-mandulás süti: csak keverj össze mindent
Az édeskés alma, a ropogós mandula együtt különleges élményt nyújt a pihe-puha kevert tésztában.
Semmi különleges hozzávaló, krém vagy díszítés, az almás-mandulás kevert süti mégis mennyei. A gyümölcs csodás íze, az illatos fahéj és a mandula együtt mégis izgalmassá teszik a kevert sütit. A tésztát képtelenség elhibázni, az illata pedig annyira csábító, hogy nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl.
Almás-mandulás kevert süti
Hozzávalók
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre mandula
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát pucold meg, vágd kisebb szeletekre, locsold meg kevés citromlével, és szórd meg két teáskanál fahéjjal. A lisztet szitáld egy közepes tálba, majd vegyítsd a sütőporral és a sóval. Egy másik edényben habosítsd a vajat és a cukrot körülbelül három perc alatt. Add hozzá egyesével a tojásokat, fokozatosan dolgozd hozzá a liszt felét, majd a tejet és a maradék lisztet.
Egy közepes méretű sütőformát vajazz ki, és szórd meg liszttel. Öntsd bele a tészta felét, arra rétegezd a fahéjas almát, majd egyengesd rá a maradék masszát. A mandulát szórd a tetejére, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha szép aranybarna, és a közepébe szúrt tűre nem ragad a tészta, kiveheted a sütőből.
Ha a régimódi almás pitét is szereted, akkor ezzel a recepttel olyan lesz, mint régen a nagyié volt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció