Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad
Az almás-mákos süti a házi desszertek rajongóinak nagy kedvence.

Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a nagyiféle almás és mákos sütiket külön-külön imádod, akkor ez a te desszerted. Ebben az édességben ugyanis mindkét összetevő megtalálható, sőt, nagyon hangsúlyos, a tetejére pedig még csokimáz is kerül. Az almás-mákos sütit teljesen gluténmentesen is elkészítheted, a lisztet helyettesítsd mákkal.

Almás-mákos süti

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát. 


A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is. 

Ezt is szeretjük