Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad
Az almás-mákos süti a házi desszertek rajongóinak nagy kedvence.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha a nagyiféle almás és mákos sütiket külön-külön imádod, akkor ez a te desszerted. Ebben az édességben ugyanis mindkét összetevő megtalálható, sőt, nagyon hangsúlyos, a tetejére pedig még csokimáz is kerül. Az almás-mákos sütit teljesen gluténmentesen is elkészítheted, a lisztet helyettesítsd mákkal.
Almás-mákos süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 20 dkg étcsoki
- 15 dkg mák
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 db alma
- 4 db tojás
- 3 evőkanál olaj
- 2.5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát.
A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is.
Még több recept