Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad

Az almás-mákos süti a házi desszertek rajongóinak nagy kedvence.

Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a nagyiféle almás és mákos sütiket külön-külön imádod, akkor ez a te desszerted. Ebben az édességben ugyanis mindkét összetevő megtalálható, sőt, nagyon hangsúlyos, a tetejére pedig még csokimáz is kerül. Az almás-mákos sütit teljesen gluténmentesen is elkészítheted, a lisztet helyettesítsd mákkal.

Almás-mákos süti

Hozzávalók 20 szelethez

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát. 


A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük