Almás-mákos kevert süti - Kuglófformában sütve még mutatósabb
Az almás-mákos kuglóf alapja kevert tészta, ezért nincs sok munka vele.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
Ez a gyorsan összeállítható kuglóf a máktól és az almától lesz különleges. Ünnepekre, hétköznapokra, vendégvárónak is jó választás. Nincs szükség extra hozzávalókra, nagy valószínűség szerint minden szükséges alapanyagot most is megtalálsz otthon. Ha nincs kéznél kuglófforma, rakd a tésztát egy 18-20 centis tortaformába vagy tepsibe. Díszítheted különféle mázakkal, vagy kínálhatod lekvárral.
Almás-mákos kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez:
- 28 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál mák
- 2 dl tejföl
- 2 db alma
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
Az almát pucold meg, mosd meg, reszeld le, és locsold meg fél citrom levével. Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, az őrölt mákkal. Óvatosan forgasd hozzá a vajas keverékhez, majd keverd hozzá a reszelt almát is.
Egy kuglófformát kenj ki alaposan vajjal, és szórd meg liszttel. Töltsd meg a masszával, egyengesd el, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 45-55 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a kuglófba szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Még több recept