Isteni süti száraz kenyérből: igazi maradékmentő finomság
A réteges kenyérpuding a világ egyik legkönnyebben elkészíthető édessége, almával és lekvárral különösen finom.

Isteni süti száraz kenyérből: igazi maradékmentő finomság
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A száraz péksütikből készülő kenyérpuding igazi maradékmentő fogás. Rengeteg módon kínálhatod a házias sütit, almával és lekvárral igazán csodás. Angliában nagyon gyakran kerül az asztalra, és rengeteg változata van, nagyon hasonlít a mi rakott zsemlénkre. A tetejére süthetsz tojáshabot, vagy kínálhatsz hozzá vaníliasodót.

Almás-lekváros kenyérpuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg száraz kenyér
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál mazsola
  • 2.5 dl tej
  • 2 db alma
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd kisebb kockákra. Két teáskanál vajat olvassz meg egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Add hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott almát, a mazsolát, és párold két-három percig, majd húzd le a tűzről. A maradék vajat olvaszd meg, keverd össze a tejjel, a tejszínnel, a felvert tojással, add hozzá a cukrot, a vaníliát és a fahéjat.
 

A serpenyőből visszamaradt vajjal kenj ki jól egy tűzálló tálat, majd rakj bele egy sor kenyeret, és szórd meg mazsolával. Arra mehet az alma, majd újabb réteg kenyér, a tetejére pedig az alma kerül. A rétegek közé kenj lekvárt. Tedd az édességet előmelegített sütőbe, és süsd meg 40-45 perc alatt.

Ezt is szeretjük