Puha, almás kelt palacsinta: az íze az almás pitére emlékeztet
Ha a palacsinta tésztájába friss élesztő is kerül, még lágyabb, puhább lesz. A fahéjas alma is sokat dob rajta.

kelt-almapalacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunkban nagyszüleink csak kőttesként emlegették a puha, illatos kelt palacsintát. Ne ijedj meg, nincs benne semmi ördöngösség. Különlegessége még, hogy a tésztába reszelt alma is kerül. Laktató, így kevesebb is elég belőle. Ha kelesztés után a massza túl sűrű, tejjel hígítsd!

Almás kelt palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 3 db nagy tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db alma
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg felfut. Akkor jó, ha megnő a térfogata, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojásokat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, az olajat és az élesztőt. Gépi vagy kézi habverővel dolgozd simára a masszát. Az almákat pucold meg, reszeld le, szórd meg fahéjjal, és keverd a tésztába. Takard le, és pihentesd 30 percig. 
 

Ezt követően forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és kanalazz bele a masszából. Süsd a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra két-két perc alatt. 
Az almás morzsasüti is mennyei desszert, és egyáltalán nem bonyolult. Még jobb lesz, ha körte is kerül bele.  

Ezt is szeretjük