Almás-fahéjas palacsinta
Ínycsiklandó, gazdag töltelékkel
Az almás-fahéjas palacsinta remek desszert, vacsora, vagy egy kiadós levessel főétel is lehet.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár almás süti helyett is elkészítheted ezt az édességet. Nincs benne semmi ördöngösség: a tészta teljesen hagyományos, a töltelék teszi igazán extrává. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, az almás-fahéjas palacsintát vaníliás pudinggal vagy lekvárral is leöntheted.

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • olaj

Töltelékhez

  • 3 kisebb savanykás alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a palacsintatésztát a hagyományos módon. A lisztet, a tojást, az olajat, a sót, a cukrot kevés szódával vagy ásványvízzel keverd simára. Majd lassan engedd fel a tejjel. Tedd a masszát legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetés után egy nagyobb teflonban vagy palacsintasütőben hevíts egy evőkanál olajat. Egyenletesen oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. A tészta mindkét oldalát süsd aranybarnára.

A töltelékhez az almát mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Keverj hozzá vaníliás cukrot és fahéjat. Töltsd a kisütött palacsintákba. Hajtsd össze tetszés szerint, és tálaláskor szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük