Almás-fahéjas palacsinta
Ínycsiklandó, gazdag töltelékkel
Az almás-fahéjas palacsinta remek desszert, vacsora, vagy egy kiadós levessel főétel is lehet.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár almás süti helyett is elkészítheted ezt az édességet. Nincs benne semmi ördöngösség: a tészta teljesen hagyományos, a töltelék teszi igazán extrává. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, az almás-fahéjas palacsintát vaníliás pudinggal vagy lekvárral is leöntheted.

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • olaj

Töltelékhez

  • 3 kisebb savanykás alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a palacsintatésztát a hagyományos módon. A lisztet, a tojást, az olajat, a sót, a cukrot kevés szódával vagy ásványvízzel keverd simára. Majd lassan engedd fel a tejjel. Tedd a masszát legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetés után egy nagyobb teflonban vagy palacsintasütőben hevíts egy evőkanál olajat. Egyenletesen oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. A tészta mindkét oldalát süsd aranybarnára.

A töltelékhez az almát mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Keverj hozzá vaníliás cukrot és fahéjat. Töltsd a kisütött palacsintákba. Hajtsd össze tetszés szerint, és tálaláskor szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük