Szaftos fahéjas-almás muffin: a tetejére édes morzsa kerül

Az almás-fahéjas muffinba annyi gyümölcs kerül, hogy minden falatra jut belőle.

Fahéjas-almás muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös muffinok egyik nagy hátránya, hogy általában képtelenség annyi málnát, áfonyát, erdei gyümölcsöt keverni beléjük, hogy minden falatba jusson. Az almás-fahéjas muffinnál ez az eset nem áll fenn: a sok-sok almakocka az összes darabot kitölti. A tésztába joghurt is kerül, így exra szaftos lesz az állaga.

 

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók 15 darabhoz

A morzsához:

  • 8.5 dkg liszt
  • 6.5 dkg barna cukor
  • 5.5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj

A tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 18 dkg alma (tisztított súly)
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg barna cukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A morzsához a vajat olvaszd fel. A kétféle cukrot és a fahéjat keverd el egy tálban, forgasd össze az olvasztott vajjal, majd egy villa segítségével keverd bele a lisztet. Ügyelj rá, hogy morzsalékos maradjon, ne keverd túl. Tedd félre.

A tésztához a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót keverd össze. A vajat keverd krémesre a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a joghurtot és a vaníliakivonatot. A robotgép alacsonyabb fokozatát használva adagold bele a lisztet és a tejet. Az almát hámozd meg, kockázd fel, a magházát vájd ki. Forgasd a tésztához.

Egy muffintepsit bélelj ki papírral. Oszd el benne a tésztát, és szórd meg mindegyik darab tetejét a morzsával. Ebből az adagból 15 darab muffin jön ki, így két körben kell majd sütnöd őket. Told 220 fokos sütőbe. Öt perc elteltével csavard le a sütő hőfokát 180 fokra, és így süsd tovább őket 15-18 percig.

Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja

Ez a lenyűgöző torta puha piskótarétegekkel és bársonyos citromos krémmel ejti ámulatba a rokonokat és barátokat.

Elolvasom

Kép: Ekaterina Smirnova / Getty Images

Ezt is szeretjük