Almás, fahéjas kuglóf kevert tésztából: csak 10 perc munka, a többit a sütő intézi
Ahány család, annyiféle kedvenc kuglóf! Az almás-fahéjas változat amilyen egyszerű, olyan finom.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ennek a hamisítatlan őszi süteménynek a reszelt alma, a fahéj és a dió adja a lelkét. Utóbbi frissen darálva a legfinomabb. Ha mégis a boltban készen vásárolt, őrölt változat mellett döntesz, figyelj, hogy olyan típust válassz, amit nem édesítettek, vagy ha csak ilyet kapsz, a süteménybe kevesebb cukrot keverj! Tálalhatod lekvárral, vaníliapudinggal, de önmagában, kávé vagy tea kísérőjeként is nagyon finom.
Almás, fahéjas kuglóf kevert tésztából
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 2 evőkanál darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- őrölt csillagánizs
Elkészítés:
A diót daráld meg, az almát hámozd meg, magozd ki, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat válaszd ketté. Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját, majd add hozzá a reszelt almát. Egy másik tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, ízlés szerinti csillagánizst és a darált diót. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. Először a lisztes-kakaós keveréket add hozzá az almás masszához, majd óvatosan, széles mozdulatokkal forgasd hozzá a tojásfehérjét is.
Egy kuglófformát vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd 170 fokon 50-60 percig, addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, a tetejét hintsd meg porcukorral.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.
Még több recept