Almás, fahéjas kuglóf kevert tésztából: csak 10 perc munka, a többit a sütő intézi
Ahány család, annyiféle kedvenc kuglóf! Az almás-fahéjas változat amilyen egyszerű, olyan finom.

almas-kuglof-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a hamisítatlan őszi süteménynek a reszelt alma, a fahéj és a dió adja a lelkét. Utóbbi frissen darálva a legfinomabb. Ha mégis a boltban készen vásárolt, őrölt változat mellett döntesz, figyelj, hogy olyan típust válassz, amit nem édesítettek, vagy ha csak ilyet kapsz, a süteménybe kevesebb cukrot keverj! Tálalhatod lekvárral, vaníliapudinggal, de önmagában, kávé vagy tea kísérőjeként is nagyon finom.

Almás, fahéjas kuglóf kevert tésztából

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A diót daráld meg, az almát hámozd meg, magozd ki, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat válaszd ketté. Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját, majd add hozzá a reszelt almát. Egy másik tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, ízlés szerinti csillagánizst és a darált diót. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. Először a lisztes-kakaós keveréket add hozzá az almás masszához, majd óvatosan, széles mozdulatokkal forgasd hozzá a tojásfehérjét is.
 

Egy kuglófformát vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd 170 fokon 50-60 percig, addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, a tetejét hintsd meg porcukorral.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük