Óriási almás palacsinta fahéjjal megszórva: a dutch baby jól bevált receptje
Palacsintából soha sem elég. Ezt az óriásváltozatot alma teszi izgalmassá, és sütőben sül szép pirosra.
A holland baba, vagyis a dutch baby fantasztikus desszert, aminek már az illata és a látványa is étvágygerjesztő. Az óriáspalacsinta nevével ellentétben amerikai desszert. Ha van öntöttvas serpenyőd, abban készítsd el a palacsintát. Az alma héját nem kell megpucolni.
Almás dutch baby
Hozzávalók
- 10 dkg liszt
- 1.8 dl tej
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tejet és a tojást. Dolgozd simára a masszát gépi habverővel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és rakd rá a felszeletelt almát, majd szórd meg fahéjjal. Öntsd rá a tojásos keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha szép piros, és a tészta szilárd.
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció