Immunerősítő almás, céklás saláta sült húsok mellé: igazi őszi vitaminbomba

Turbózd fel az immunrendszeredet a nyers, szuperegészséges almás, céklás salátával. Nem mellesleg az íze is fantasztikus.

Almás, céklás saláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a különleges céklasaláta igazi vitaminbomba, és csupa szuper zöldség, valamint gyümölcs kerül bele. Ráadásul egyik sem veszít a vitamintartalmából, mivel nem kell főzni. Az öntet pedig még izgalmasabbá teszi. Önmagában ugyanolyan jó, mint köretnek. 

Almás, céklás saláta

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 2 db alma
  • 5 dkg dió
  • 1 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az almát, a répát és céklát mosd meg, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A dresszinghez az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a citromlevet, a sót, a borsot, a köményt. 

A reszelt almát, a répát és a céklát tedd egy tálba, locsold meg az öntettel, és forgasd össze. Kóstold meg, ha kell, fűszerezd még. Tálalás előtt szórd meg dióval és aprított petrezselyemmel.
A sült céklát kóstoltad már? Finom édes, fűszerekkel pedig még finomabb. 

Ezt is szeretjük