Párolt lila káposzta almával: borral locsolgatva még finomabb
Ez a káposzta felhasználásának egyik legegyszerűbb módja. Akár ünnepeken is az asztalra kerülhet.

almas-lilakaposzta
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Fókuszban a burgundi ajkak: egyszerű téli smink minden alkalomra »

Hat dolog, ami a szemhéj felpuffadását okozhatja: egészen hétköznapi dolgok is állhatnak a háttérben »

India aranya a ghí: így használd a szépségápolásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A párolt vagy dinsztelt káposzta tökéletes választás zsírosabb sült húsok mellé, így kínálhatod vele a kacsát és a libát, de a hurka mellé is kiváló. Számtalan módon ízesítheted. Ha szeretnéd, hogy még finomabb legyen, mint eddig, rakj mellé almát is. Ahogy szétfő, átveszi a káposzta az ízét. A bortól ugyancsak finomabbá válik, az alkohol pedig elpárolog. 

Almás-boros, párolt lila káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej lila káposzta
  • 3 db alma
  • 1 db lila hagyma
  • 2 dl bor
  • 4 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lila káposzta külső héját szedd le, vágd négy részre, a torzsát távolítsd el, és szeld fel. Sózd be, és pihentesd 20-30 percig. A lila hagymát pucold meg, aprítsd fel. Hevíts olajat egy lábosban, szórd bele a cukrot. Karamellizáld, azaz olvaszd meg. Tedd hozzá a hagymát, és süsd üvegesre.

Rakd hozzá a káposztát, locsold meg a bor felével, és lefedve párold kis lángon. Közben fűszerezd borssal, köménnyel. A káposzta körülbelül egy óra alatt puhul meg. Félidőben tedd hozzá a kis darabokra vágott almát, és közben többször locsolgasd a borral. Fontos, hogy soha ne párologjon el alóla teljesen a folyadék, mert könnyen megég. Ha szükséges, még vizet is önthetsz alá. 
Savanyú káposztát is készíthetsz otthon, nagyon egészséges, és az íze is csodás. 

Ezt is szeretjük