Villámgyors kevert süti almával és banánnal a tésztájában: elképesztően puha lesz a gyümölcstől
Ennek a villámgyors kevert sütinek a tésztája almától és banántól olyan puha.


- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
Ennek az almás-banános kevert sütinek a tésztája a télies gyümölcsöktől és a fűszerektől olyan finom. Puha, érett, esetleg már kicsit barnuló banánokat használj hozzá. Ha van otthon aszalt gyümölcsöd, azt is nyugodtan tegyél bele, mert csak jót tesz neki.
Almás-banános kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 3 banán
- 3 tojás
- 2 alma
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 csipet só
- ízlés szerint aszalt gyümölcsök
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, üsd bele a tojást. Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. A puha banánt törd össze. Keverd a gyümölcsöket is a masszához, adj hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöket, és keverd csomómentesre. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy piteformában, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
A reszelt alma a palacsinta tésztáját is különlegesen szaftossá teszi.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept