Szaftos és illatos almakenyér kevert tésztával: sokáig nem szárad ki
A csodás almakenyér másnapra még finomabb, lágyabb lesz.
Amikor már nem nagy a gyümölcsfelhozatal, az alma akkor is kéznél van. Süss belőle minél többféle finomságot. A könnyű, zamatos almakenyérben nem fogsz csalódni. Lehetőleg keményebb gyümölcsöket válogass a sütihez. Szobahőmérsékleten, lefóliázva három-négy napig puha és friss marad.
Almakenyér recept
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db alma
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, és jól keverd össze. Dolgozd hozzá az olvasztott vajat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget. Forgasd hozzá a tojásos masszához. Amikor egynemű a tészta, rakd hozzá a kis darabokra vágott almát.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Süsd 160 fokon 50-60 percig. Ha a teteje aranybarna, szúrj egy fogvájót a tészta közepébe. Ha tisztán húzod ki, az almakenyér elkészült. Pihentesd 10 percig a formában, majd fordítsd ki a sütőt. Mielőtt felszeleteled, hagyd teljesen kihűlni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció